EtusivuAjankohtaistaIlmajoen kunnan tarkastuslautakunnan jäsenten tiedote 4.2.2021

Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunnan jäsenten tiedote 4.2.2021

Tarkastuslautakunnan jäsenet toteavat tiedotteessaan (4.2.2021) seuraavaa:

“Me Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunnan jäsenet toteamme että lautakunnallamme ei ole edellytyksiä jatkaa toimintaansa nykymuodossaan – joten pyydämme eroa Ilmajoen kunnanvaltuustolta. Esille tulleiden tietojen valossa toteamme, että meillä ei ole enää luottamusta lautakuntamme puheenjohtaja Hannu Akkaseen ja hänen toimintaansa.

Lautakunnan puheenjohtaja Hannu Akkasen Seinäjokinen – lehden ja YLE:n uutisten ja haastattelujen yhteydessä julki tulleet, tilintarkastajan työn salassa pidettävä sisältö, kokouksen sisäiset salassa pidettävät asiat, sekä ristiriita tietopyyntöjen osalta – mitä on pyydetty luottamushenkilönä ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana, sekä mediassa aiemmin mainittu lautakunnan keskeneräinen asia vaikuttavat suoraan tarkastuslautakuntamme toimintakykyyn, luotettavuuteen, arvostukseen sekä riippumattomuuteen toimijana.

Meidän tehtävämme on tarkastaa laajasti Ilmajoen kunnan sisäistä toimintaa, sekä saattaa valtuustolle tiedoksi esille tulleita asioita. Emme koe, että voimme enää nykyisellämme toimia sillä luottamuksen tasolla, mitä tarkastuslautakunnan rooli vaatii. Olemme asiassa yksimielisiä.

Kiitämme puheenjohtaja Hannu Akkasta menneistä vuosista tarkastuslautakunnan johdossa ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa.”

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Juha-Pekka Karvonen (KOK)
Sari Mantere (KESK)
Birgitta Sihto (SD)
Seppo Pitkämäki (KD)

Ajankohtaiset14.5.2021
Kunnallisvaaliehdokkaat ovat saaneet ehdokasnumeronsa !
Ajankohtaiset12.5.2021
Kirjaston poikkeava aukiolo 13.5-16.5
Ajankohtaiset11.5.2021
Kunta, seurakunnat sekä paikalliset yhdistykset ovat koonneet yhteen, mitä ohjattua toimintaa ilmajokisille lapsille j...
Ajankohtaiset10.5.2021
Vajaakäyttöisistä ja kunnalle tarpeettomista rakennuksista halutaan eroon.