Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoen kunnan tilapäisen valiokunnan tiedote 28.9.2021

Ilmajoen kunnan tilapäisen valiokunnan tiedote 28.9.2021

Ilmajoen kunnan tilapäinen valiokunta on päättänyt kokouksessaan 28.9.2021 esittää valtuustolle kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken irtisanomista kunnanjohtajan virasta Kuntalain 43 §:n nojalla. Tilapäinen valiokunta esittää valtuustolle, että valtuusto toteaa kunnanjohtajan menettäneen valtuuston luottamuksen seuraavilla perusteilla:

  1. Kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken toistuva kunnanjohtajan tehtävän mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen laiminlyönti, joka on ilmentynyt toistuvana rikollisena menettelynä ja välinpitämättömyytenä yhteiskunnan normeja kohtaan ja joka on jatkunut yhteisistä keskusteluista ja työnjohdollisista toimenpiteistä huolimatta sekä toistunut useasti pitkällä aikavälillä ja näin aiheuttanut epäluottamuksen syntymisen.
  2. Kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken Ilmajoen kunnalle vuosien aikana aiheuttama huomattava negatiivinen julkisuus sekä mainehaitta toistuvan rikollisen menettelyn seurauksena.
  3. Organisaation toimintaedellytysten vaarantuminen kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken toistuvan rikollisen menettelyn ja kunnanjohtajalle asemassaan sopimattoman käytöksen seurauksena.

Tarkemmat perustelut ilmenevät tilapäisen valiokunnan muistiosta liitteineen.

Lopullisen päätöksen kunnanjohtajan irtisanomisesta tekee kunnanvaltuusto, joka kokoontuu käsittelemään asiaa 4.10.2021.