Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoen 3. historiateos on julkistettu 2.9.2020

Ilmajoen 3. historiateos on julkistettu 2.9.2020

Ilmajokea käsittävä 3. historiateos on  julkistettu. Teos käsittää Ilmajoen kunnan, seurakunnan ja alueen historian viime sotien alta EU-aikaan (1935-1995). Teoksen ovat kirjoittaneet  FM, tohtorikoulutettava Jaakko Mäntylä ja dosentti, tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto Helsingin yliopiston Ruralia- instituutista. Avustajina ovat olleet myös Teppo Ylitalo, Annina Pihlajamäki, Pekka Rousu, Emma Åkerman ja Antti Luoma.

Tekijät ovat nostaneet Ilmajoen lähihistorian kiinnostavimpia teemoja  lähempään tarkasteluun, kuten sota-aikojen tapahtumat kotirintamalla (mm. sodan loppuvaiheessa Ilmajoella toimineesta sotavankileiristä), itsenäisen Santavuoren kuntahanke, Ilmajoen maisemanmuutos, Vesi-Sepon tarina sekä seurakunnallisten työmuotojen kehittyminen Ilmajoella.

Ilmajoen historiasta on aiemmin valmistunut kaksi osaa:  Niilo Liakan kirjoittama Ilmajoen pitäjä ( v. 1934) ja Aulis J. Alasen Ilmajoki vuoden 1809 jälkeen (v. 1953).

Uutta teosta on saatavilla kunnantalon neuvonnasta 2.9.2020 alkaen käteismaksulla sekä postiennakolla postin kautta lähetettäessä. Postituskulut lisätään tilaukseen.

Hinta on 40 €/kpl ja seuraavat 30 €/kpl,  kun kysymyksessä on sama ostaja.