Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoki käynnistää NOUSU-ohjelman yrittäjän avuksi

Ilmajoki käynnistää NOUSU-ohjelman yrittäjän avuksi

Ilmajokisia ja kurikkalaisia yrityksiä ryhdytään auttamaan eteenpäin koronaviruksen vaikutusten hillinnässä. Ilmajoen ja Kurikan elinkeinotoimet ovat käynnistäneet yhdessä SeAmkin kanssa NOUSU-hankkeen, jonka tavoitteena on entistä ehompi ja kannattavampi yrityskenttä. On kuitenkin tehtävä paljon työtä, jotta nopeasti tulleet koronan negatiiviset vaikutukset saadaan kukistettua mahdollisimman kattavasti ja yritykset saadaan aktivoitua toipumis- ja kehittämisvaiheeseen.

Yritykset ovat nyt uuden edessä. Tarjolla on paljon tietoa, ja haussa on monia erilaisia tukia sekä rahoitusratkaisuja. Näistä kaikista tukitoimista huolimatta yrittäjä saattaa tuntea olevansa yksin. Yrityksissä ei välttämättä ole kokemusta siitä, miten erilaisia hakemuksia tehdään tai kuinka suunnitelmia laaditaan. Uusien menetelmien haltuunottokin voi olla vierasta, sillä liiketoiminta on ehkä sujunut tähän asti omalla painollaan eikä kehittämistoimia ole erityisesti tarvittu. Esimerkiksi digitaalisesta markkinoinnista on tullut koronan aikaan entistä merkityksellisempi.

”NOUSU-hankkeen toiminta tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksiä tuetaan erilaisissa hakuprosesseissa, sparrataan suunnitelmien tekemisessä ja autetaan etsimään oikeita ovia eteenpäin menemiseksi. Myös osaamista lisätään mm. digitaalisessa markkinoinnissa, alihankintaverkostojen kasvattamisessa ja monissa muissa uusissa haasteissa. Korona on tuonut paljon uutta pohdittavaa, ja NOUSU-hankkeen tavoitteena on tarjota yrittäjille lisää tukea, jotta yritykset osaisivat hyödyntää kaikki mahdolliset tukitoimet ja ottaa haltuun uusia toimintatapoja. Jo nyt negatiivisten asioiden lisäksi on havaittu useita positiivisia seikkoja, ja niitä tulee esiin yhä enemmän ajan kuluessa. Tästä syystä yrittäjiä aktivoidaan kehittämään ja sopeuttamaan toimintaansa ehkä jopa aivan uusille liiketoimintaurille. Hyviä esimerkkejä löytyy jo omalta alueeltakin”, kertoo toiminnasta vastaava projektipäällikkö Tarja Sandvik Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

NOUSU-hanke saa rahoituksen Etelä-Pohjanmaan liitolta

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Etelä-Pohjanmaan liitto ovat osoittaneet kuntien käyttöön määrärahan, joka on kohdennettu koronavirusepidemian aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Kurikan ja Ilmajoen alueella määräraha on yhteinen.

”Rahoittajan ohjeiden mukaan määräraha tulee hankkeistaa eli sitä ei voi käyttää suoraan yritystukena. Ilmajoen ja Kurikan alueella päädyttiin ratkaisuun, jossa Seinäjoen ammattikorkeakoulu toimii hankkeen hallinnoijana ja pääasiallisena toteuttajana. Yhteistyö hankkeen ja kuntien yrityspalvelujen kanssa on kuitenkin erittäin tiivistä”, tähdentävät yritysasiamiehet Rami Mattila Ilmajoelta ja Jussi-Pekka Kurikka ja Anne Koskela Kurikasta.

Matalan kynnyksen toimintaa kaikenkokoisille yrityksille

Mukaan NOUSU-hankkeeseen ovat tervetulleita kaikki yrittäjät Ilmajoen ja Kurikan alueelta – niin yksinyrittäjät kuin isommatkin. Vaikka tällä hetkellä ei olisikaan tarvetta apuun, yrittäjien kannattaa seurata hankkeen markkinointia tarkasti. Luvassa on valmennuksia, tilaisuuksia ja muita aktiviteetteja, kuten verkostojen kasvattamiseen liittyvää toimintaa. Ajankohtaiset tilaisuudet ja tapahtumat löytyvät sekä Ilmajoen kunnan että Kurikan kaupungin yrityspalvelusivustoilta. Sivuilta löytyy myös lomake, jolla voi ilmoittautua mukaan, pyytää yhteydenottoa tai antaa vaikkapa ehdotuksia aiheista ja tarpeista.

Hanke on aloittanut juuri toimintansa, ja toiminta kestää vuoden. Hankkeen nimeksi on muodostunut NOUSU – Osaamisella uuteen nousuun. Nimi kuvastaa hankkeen päämäärää: tästä vielä noustaan entistä vahvempana uusin ideoin, opein ja tavoin.

Lisätietoja:

Nousu-ohjelman sivuilta

Seinäjoen ammattikorkeakoulu: projektipäällikkö Tarja Sandvik, p. 040 680 7180, tarja.sandvik@seamk.fi

Ilmajoen kunta: yritysasiamies Rami Mattila, p. 044 419 1210, rami.mattila@ilmajoki.fi