EtusivuAjankohtaistaKoronaviruksen vaikutus Ilmajoen kunnan toimintaan

Koronaviruksen vaikutus Ilmajoen kunnan toimintaan

Tiedote päivitetty 24.9.2021

JIK ky:n vetoomus Ilmajoen ja Kurikan väestölle

Rokotustilanne

Katso rokotustiedot JIK Ky:n sivulta. Kaikki yli 12-vuotiaat voivat varata aikoja koronarokotuksiin!

Pop -up koronarokotukset jatkuvat Ilmajoella 2. rokotuksen saajille 25.9.

JIK aloittaa kolmansien koronarokotusannosten antamisen

Covid vaccinations (in English)

JIK Ky:n verkkosivut 

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla, www.epshp.fi/korona

Lisätietoa riskiryhmistä löytyy THL sivuilta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin linjaus (13.9.2021) alue palaa kiihtymisvaiheeseen

 • Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 58 ja tartuntoja on todettu 112 kappaletta. Tällä hetkellä tartunnanjäljitys toimii ajallaan, koronapositiiviset tavoitetaan nopeasti vastauksen saapumisesta ja vastausviiveitä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole.
 • Nyrkki kiittää Etelä-Pohjalaisia suositusten hyvästä noudattamisesta ja muistuttaa rokotusten, maskin käytön, turvavälien ja hyvän käsihygienian noudattamisen tärkeydestä edelleen. Tämä koskee myös kahdesti rokotettuja. Koronatesteihin tulisi hakeutua nopeasti, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan katkaistua nopeasti.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

 • Asumisyksiköissä, kuten Puistokoti ja Onnenkoti vierailuissa noudatetaan erityisjärjestelyjä. Muista turvaväli ja hyvä hygienia vierailun aikana, vierailusta on hyvä sopia etukäteen.

Koulut

Kouluihin palataan syyslukukauden alkaessa lähiopetuksessa. Alueellisen Koronanyrkin suosituksen mukaisesti kouluissa tulee huomioida maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla 7. luokasta lähtien.

Nyrkin suosituksessa todetaan lisäksi mm: “Rokotekattavuus on nyt erityisen tärkeää saada nousuun. Kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria ottamaan koronarokotteen, jotta lähiopetus ja esimerkiksi ylioppilaskirjoitukset pystytään turvaamaan.”

Ilmajoki-hallin, Virkistysuimala Poreen ja Koskenkorvan urheilutalon toiminta

Kunnan sisäliikuntatilat ovat avoimena varattujen vuorojen mukaisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaan, kilpaurheiluun ja sellaiseen toimintaan, missä turvallisuus pystytään varmistamaan. Ulkokenttien toiminta voidaan toteuttaa turvallisuus- ja hygieniasuositukset huomioiden

Alueellisen Nyrkin suositukset:

 • Aikuisten harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta: Aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä pystytään noudattamaan. Alle 20-vuotiaiden maakunnalliset rajat ylittävä kilpailu- ja ottelutoiminta sallitaan perustasolla olevien maakuntien kesken.
 • Lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoiminta: Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvavälejä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita. Toiminnan järjestäjä vastaa turvallisuudesta THL:n suositusten mukaisesti.

Harrastustoiminnassa on huomioitava, että aikuiset eivät oleskele harrastus-, odotus- ja pukeutumistiloissa. Turvaetäisyyksiä on noudatettava ja suosittelemme maskien käyttöä. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.

Kuntosalit pidetään toistaiseksi avoinna. Kuntosalissa on putsausvälineitä laitteiden puhdistamiseen käytön jälkeen.

Uimahalli / Virkistysuimala Pore

Uimahallin monitoimialtaan korjaustoimenpiteiden vuoksi vain iso-allas ja opetusallas ovat käytössä toistaiseksi. Kulku ja poistuminen altaista ainoastaan pukuhuoneitten puoleiselta käytävältä. Allastilan vähäisyyden vuoksi osallistujamäärä uimahallissa rajoitetaan..

Olemme uusineet uimahallin kulunvalvontaa: lukot, avaimet ja kassajärjestelmä on uusittu. Lisäksi ovelle on tullut kulkuportit. Vanhat uimahallin kortit vaihdetaan kassan aukioloaikoina uusiin uimarannekkeisiin. Opastamme mielellämme uusiin käytöntöihin ja toivomme kärsivällisyyttä, kun kulkukortteja vaihdetaan rannekkeisiin ensimmäisten käyntien yhteydessä.

 • Omien vesijuoksuvöiden käyttö ei ole sallittua. Uintivälineitä saa ilmaiseksi lainata uimahallilta. Näin varmistamme, että välineet ovat puhtaita. Omia uimalaseja voit kuitenkin käyttää.
 •  Varmistathan ennen tuloasi, että uimahalliin on mahdollista tulla rajoitettu osallistujamäärä huomioiden.

Uimahalli on avoinna kaikille ilman ajanvarausta normaalein aukioloajoin.
Uimahalli on avoinna normaalein aukioloajoin.
Tiloihin tullessa pese tai desinfioi kätesi ja käytä suojamaskia sekä huolehdi turvaväleistä. Vältäthän turhaa oleskelua tiloissamme.

Nuorisotilat

Nuorisotilat toimivat muuten normaalisti, mutta Seppälän nuorisotalon osalta torstain ja perjantain välitunnit ovat vielä kiinni syyslomaan saakka.
Seuraamme tilannetta ja muutokset voivat tulla nopeastikin.

Ajankohtaista tietoa löytyy somekanavilta

 • facebook: Ilmajoen nuorisopalvelut ja etsivä nuorisotyö
 • Instagram: spala_ilmajoki

Ohjaamo Ilmajoki

Avoinna normaalisti tiistaisin ja torstaisin kello 11.30 – 15.30.

Lisätietoa  ohjaamon somekanavilta

 • Facebook: Ohjaamo Ilmajoki
 • Instagram: ohjaamoilmajoki

Kirjasto

Kirjaston toiminta jatkuu normaalisti.
Muistetaan edelleen terveysturvallisuus: turvaetäisyys, käsihygienia, maskien käyttö !

Ilmajoki-opisto

Ilmajoki-opiston toiminta alkaa pääosin 15.9.

Musiikkiopiston toiminta alkaa viikolla 33, opetus on pääosin yksilöopetusta. Orkesteri toiminta jatkuu normaalisti.

Noudatamme terveysturvallisuusohjeita

*****************************************************************************************************************

Kasvomaskisuositus

Hallituksen päätöksen mukaan kunnan on huolehdittava, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi.  Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kuntalaisen ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteessä.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille tapahtuu toistaiseksi kunnantalon neuvonnasta (Ilkantie 18).  Kertakäyttömaskit on pakattu 10 kpl paketteihin.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.
Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa  2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille seuraavissa tilanteissa THL ohjeistuksen mukaisesti:

 • Aina joukkoliikenteessä.
 • Aina julkisissa sisätilaisuuksissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset
 • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työpaikoilla suositellaan huomioimaan Työterveyslaitoksen ohjeistus. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä
 • Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi yleisötapahtumissa, kun paikalla on runsaasti ihmisiä
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmis-tumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karan-teeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Kotimaanmatkailussa tulisi noudattaa kohdepaikkakunnan ohjeistusta maskin käytöstä
 • Sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä
 • Tapahtumanjärjestäjille suositellaan, että erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa on vahva maskisuositus. Tämä koskee myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia.

Näin käytät kasvomaskia oikein

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksikäsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja

**************************************************************************************************************

Tapahtumia koskevat ohjeistukset 10.9.2021 alkaen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatka alueensa kokoontumisrajoituksia  rajoitusten päätyttyä 9.9.2021.

Hygieniavaatimuksia on edelleen noudatettava

 

Alueellisen Nyrkin suosituksia13.9.2021

Suositellaan välttämään tarpeetonta ulkomaille matkustamista.

 • Noudatetaan hallituksen etätyösuositusta.
 • Sairaalavierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti, kun vierailija ja potilas/asiakas käyttävät kirurgista suu-nenäsuojaa, huolehtivat käsidesinfektiosta ja pitävät turvaväliä.
 • Noudatetaan THL:n kasvomaskin käyttösuositusta.

**************************************************************************************************************

Tärkeitä yhteystietoja tuen ja avun saamiseen

Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Ajankohtaiset

Ajankohtaiset25.8.2021
3. koronarokotusannos niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisi...
Ajankohtaiset24.9.2021
Koordinaattori palvelee kunnassa asuvia maahanmuuttajia ja heidän perheenjäseniään.
Ajankohtaiset21.9.2021
Valiokunta on suorittanut kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken kirjallisen ja suullisen kuulemisen.