Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 13.3.2023

Kunnanhallituksen kokoustiedote 13.3.2023

Ilmajoen kunnanhallitus on kokouksessaan 13.3.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

Kunnan vaalimainospaikkoja Keskustaan, Koskenkorvalle ja Ahonkylään

Kunta tarjoaa eduskuntavaaliehdokkaille mainospaikat kehikoista, jotka sijoitetaan Ilmajoen torille, Koskenkorvan Pankkitalon pihaan sekä Ahonkylään Koulutien ja Ilmajoen Portin väliselle maa-alueelle. Kehikkojen käytöstä ei peritä maksua.

Koirapuiston rakentamislainalle jatkoaikaa

Hurttahaka ry on rakentunut talkootyöllä sekä Liiverin 30 000 euron avustuksella koirapuiston Oksimäkeen. Koska EU-hankkeissa avustus maksetaan takautuvasti, kunnanhallitus on myöntänyt yhdistykselle 19 500 euron tilapäislainan.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kunnan myöntämä laina olisi pitänyt maksaa jo takaisin. Hanke on kuitenkin viivästynyt, joten hallitus myönsi Hurttahaka ry:lle lisää maksuaikaa 31.10.2023 saakka. Lainan korko on jatkossa 3,8 prosenttia.

Haja-asutusalueen viemärimaksuihin alennuksia

Viime marraskuussa asemakaavan ulkopuolella sijaitsevien kiinteistöjen viemäriliittymismaksu nostettiin 2 900 eurosta 6 500 euroon. Nyt hallitus päätti myöntää liittymismaksuun 50 prosentin alennuksen, mikäli kiinteistö sijaitsee vuosina 2009-2018 rakennetun viemäriverkoston alueella ja kiinteistö on vapautettu liittymisvelvoitteesta. Lisäksi tälle alueelle rakennettaville uusille kiinteistöille myönnetään 40 prosentin alennus. Näin hinta vastaa liittymismaksua, joka on peritty aikaisemmin muilta saman alueen kiinteistöiltä.

Työttömien toimintaan tarvitaan 105 000 euron lisämääräraha

Ilmajoen kunta on rahoittanut vuosittain 105 000 eurolla Trimma ry:n toimintaa. Yhdistys järjestää työttömille ja vajaakuntoisille muun muassa työkokeilua ja kuntouttavaa työtoimintaa Ilmajoen kierrätyskeskuksen tiloissa.

Vuoden 2023 talousarviovalmistelussa ei kuitenkaan havaittu, ettei toiminnan rahoitus siirry hyvinvointialueen vastuulle. Yhdistyksen tarjoamat palvelut ovat kuitenkin työllisyyden hoidon näkökulmasta kunnalle tärkeitä. Tästä syystä hallitus esittää valtuustolle 105 000 euron määrärahaa myöntämistä Trimma ry:lle.

Uuden tiedonhallintajärjestelmän hinta 160 800 euroa 

Ilmajoen kunta on hankkinut Kuntien Tiera Oy:n osakkeita 2 480 eurolla. Osakkuudella mahdollistetaan nykyaikaisen tiedonhallintajärjestelmän hankinta rakennusvalvonnan, kaavoituksen sekä ympäristövalvonnan käyttöön.

Osakkeiden lisäksi täytyy kuitenkin ostaa varsinainen ohjelmisto, jonka hinta on 160 800 euroa. Hankinta on tehtävä, jotta kunta voi hoitaa tiedonkäsittelyyn liittyviä lakisääteisiä tehtäviä nykyisen järjestelmän vanhentuessa.

Hallitus esittääkin valtuustolle, että se myöntää hankintaa varten 160 800 euron määrärahan, josta tälle vuodelle olisi budjetoitu 80 000 euroa.

Viime vuoden menot ja investoinnit ylittymässä budjetoidusta

Hallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy muutokset vuoden 2022 talousarvion määrärahoihin ja investointiosaan. Siten valtuuston käsittelyyn viedään yhteensä 1,36 miljoonan euron käyttötalousmenojen ylitykset sekä 238 434 euron investointiylitykset. Merkittävimmät ylitykset ovat tapahtuneet perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökuluissa sekä lastensuojelussa ja vammaisten palveluissa.

Hallitus nimesi vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnan

Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023. Ilmajoen yksitoista äänestysaluetta ovat Västilä, Nopankylä, Huissi, Peurala, Kunnallistalo, Peltoniemi, Palonkylä, Munakka, Tuomikylä, Neiro ja Koskenkorva. Hallitus nimesi jokaiselle alueelle vaalilautakunnan. Lisäksi ennakkoäänestystä varten nimettiin vaalitoimikunta.

Kotiäänestyspaikkoja on nyt kymmenen

Hallitus täydensi listaa laitoksista, joissa järjestetään eduskuntavaalien ennakkoäänestys:

 • Terveyskeskuksen akuuttiyksikkö, Pappilantie 2
 • Kotokartano, Könnintie 34
 • Niittykoti, Homesojankuja 8
 • Könninkoto, Homesojankuja 14
 • Hopiarati, Kivenhakkaajantie 31
 • Onnenkoti, Vehnätie 4
 • Puistokoti, Kivenhakkaajantie 8-10
 • Hoitokoti Tuulikello, Päivätie 10, Koskenkorva
 • Hoitokoti Ilkka, Lauroselankuja 6
 • Attendo Mamselli, Paimenkuja 8

Uusia jäseniä luottamushenkilöpaikoille

Marjo Takkunen on pyytänyt eroa kunnanhallituksen varajäsenyydestä sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenyydestä. Hallitus esittää valtuustolle, että Takkuselle myönnetään erot ja uudet jäsenet valitaan tilalle.

Lisäksi hallitus esittää eron myöntämistä Jenna Jäskelle keskusvaalilautakunnan varajäsenen tehtävästä ja että uusi varajäsen valitaan tilalle.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan paikka auki

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan paikka on vapautunut. Hallitus myönsi toimeen täyttöluvan ja paikka voidaan laittaa hakuun.

 • henkilöstöjaoston kokouspöytäkirja 27.2.2023
 • hyvinvointilautakunnan kokouspöytäkirja 22.2.2023
 • teknisen lautakunnan kokouspäiväkirja 21.2.2023
 • kunnanjohtajan viranhaltijapäätös § 5
 • hallinto- ja talousjohtajan viranhaltijapäätökset §:t 8-11
 • vs. yritysasiamiehen viranhaltijapäätökset §:t 2-3

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200