Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 15.8.2022

Kunnanhallituksen kokoustiedote 15.8.2022

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 15.8.2022 seuraavat asiat:

Hallitus neuvotteli Tuomiahon koulun urakasta

Kustannusten noususta johtuen Tuomiahon koulun rakentaminen tuli urakoitsijalle ennakoitua kalliimmaksi. Ilmajoen kunnan ja urakoitsijan välisessä sopimuksessa urakkaa ei kuitenkaan ole sidottu rakennuskustannusindeksiin.

Tästä huolimatta urakoitsija esitti, että Ilmajoen kunta maksaisi osan rakennushankkeen lisäkustannuksista. Hallitus kuuli kokouksessa urakoitsijaa, mutta päätti pitäytyä urakoitsijan kanssa tehdyssä sopimuksessa eikä hyväksy urakkahinnan muutosta.

Ensi vuoden alusta Herralan oppilaiden ruoka valmistetaan Jaakko Ilkan koulun keittiössä

Hallitus pohti, miten Herralan koulun ruokailu kannattaisi järjestää ensi vuoden alusta. Terveyskeskuksen keittiö Tillariina kun siirtyy hyvinvointialueen vastuulle, eikä siellä voida enää valmistaa ruokaa Herralan koulun oppilaille ja eskarilaisille kilpailulainsäädännöstä johtuen.

Vaihtoehtoja oli kaksi. Joko Jaakko Ilkan koulun keittiö toimittaisi jatkossa ruoat oppilaille Tillariinan ruokasaliin tai koko toiminta yhtiöitettäisiin, jolloin yhtiö voisi myydä ruokapalveluita sekä Ilmajoen kunnalle että hyvinvointialueelle.

Isojoella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä on päädytty jälkimmäiseen ratkaisuun, jossa ruokatuotanto hoidetaan hyvinvointialueen ja kuntien yhteisen yhtiön avulla. Ilmajoen kunnalla olisi mahdollisuus päästä perustettavan yhtiön osakkaaksi.

Keskustelun ja ruoan valmistuskustannusten vertailun perusteella hallitus päätti, ettei kunta lähde mukaan yhtiön toimintaan vaan hoitaa ruoanvalmistuksen omana työnään Jaakko Ilkan koulun keittiössä.

Ilmajoki osallistuu yrittäjyysprofessuurin rahoittamiseen

Kunnanhallitus hyväksyi Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen rahoitushakemuksen ja myönsi yrittäjyysprofessuurille 7 250 euron avustuksen vuosille 2023-27. Hankkeessa professorina työskentelee KTT Annika Tidström. Tidström vetää tutkimusryhmää, joka kehittää eteläpohjalaisten PK-yritysten toimintaa tutkimuksen avulla.

Hallitus lähtee Kuntamarkkinoille

Kunnanhallitus päätti aikaisempien vuosien tapaan osallistua Kuntamarkkinoille 14.-15.9. Helsinkiin. Kuntamarkkinat on kuntakentän vuoden suurin foorumi.

Valtuustoseminaaripäätös käsittelyssä

Kunnanhallituksen päätöksestä järjestää valtuustoseminaari Tampereella tehtiin kunnallisvalitus hallinto-oikeuteen. Hallitus antoi asiasta lausunnon joulukuussa, mutta hallinto-oikeus palautti asian kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Uuden käsittelyn myötä hallitus päätti hylätä oikaisuvaatimuksen äänin 9-2. Päätös valtuustoseminaarin järjestämisestä on osa valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa, eikä siihen ole valitusoikeutta.

Tiedoksi

  • Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston pöytäkirja 10.8.2022
  • Ilmajoen työttömyysaste on 5,6 % Etelä-Pohjanmaan keskiarvon ollessa 6,5 %
  • kunnanjohtajan viranhaltijapäätökset pykälät 7-9
  • vs. yritysasiamiehen viranhaltijapäätökset pykälät 3-4

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200