Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 19.12.2022

Kunnanhallituksen kokoustiedote 19.12.2022

Ilmajoen kunnanhallitus on käsitellyt kokouksessaan 19.12.2022 seuraavat asiat:

Sopimus ympäristöterveydenhuollon järjestämisestä hyväksyttiin

Hallitus hyväksyi Kurikan kaupungin ja Ilmajoen kunnan välisen sopimuksen ympäristöterveydenhuollon järjestämisestä. Näin ollen Ilmajoki siirtää ympäristöterveydenhuollon järjestämisvastuun Kurikan kaupungin ympäristöterveyslautakunnalle ensi vuoden alusta alkaen.

Palvelut ja henkilöstömitoitus pidetään entisellään. Eläinlääkärivastaanotot sijaitsevat jatkossakin Kurikassa, Ilmajoella, Jalasjärvellä ja Jurvassa. Sen sijaan terveysvalvonta siirtyy vuonna 2025 Kurikkaan.

Kulut lasketaan erikseen hallinnolle, eläinlääkintähuollolle ja terveysvalvonnalle. Kustannukset jaetaan pääsääntöisesti aiheuttamisperiaatteen mukaisesti eli niin, että kulujen aiheuttaja maksaa.

Kunnanhallitus nimesi lautakuntaan Simo Perälän ja Marika Valkealan sekä heille varajäseniksi Lotta Iso-Tuiskun ja Kyösti Yli-Karjanmaan. Kurikka nimeää lautakuntaan kolme jäsentä sekä heille henkilökohtaiset varajäsenet. Lautakunnan puheenjohtaja on kurikkalainen, varapuheenjohtaja Marika Valkeala. Kurikan kaupunginvaltuusto tekee valinnoista lopullisen päätöksen tulevassa kokouksessaan.

Kunnanvirasto ja Koskenkorvan koulu ovat eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat

Eduskuntavaalit toimitetaan ensi vuoden huhtikuussa 2. päivä sunnuntaina. Ennakkoäänestys on 22.-28.3.2023. Ennakkoäänestyspaikat ovat kunnanvirasto ja Koskenkorvan koulu.

Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Ilmajoen äänestyspaikat ovat Västilän koulu, Nopankylän koulu, Ilomäen koulu, Ilmajoen maatalousoppilaitos, Kunnanvirasto, Peltoniemen koulu, Palonkylän koulu, Munakan koulu, Ahonkylän koulu, Neiron koulu ja Koskenkorvan koulu.

Tiedoksi

perusturvalautakunta 14.12.2022
ympäristölautakunta 20.12.2022
kunnanjohtajan viranhaltijapäätökset § 14

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200