Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 25.9.2023

Kunnanhallituksen kokoustiedote 25.9.2023

Ilmajoen kunnanhallitus on kokouksessaan 25.9.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

Hallitus päätti laatia palveluverkkoselvityksen

Herralan ja Palonkylän kouluista valmistuneet kuntotutkimukset kertoivat, että tulevaisuudessa on tehtävä mittavia investointeja, jotta oppilaille ja henkilökunnalle voidaan turvata hyvät ja ajanmukaiset työskentelyolosuhteet.
Tästä syystä hallitus päätti, että pohjoisen, idän ja keskikunnan kouluverkosta laaditaan vastaava palveluverkkoselvitys, mitä läntisellä alueella tehtiin viime vuonna. Selvityksen laatimisessa käytetään apuna asiantuntijaa, ja siihen otetaan mukaan Herralan, Palonkylän, Peltoniemen, Luoman, Neiron, Munakan, Tuomiahon ja Ahonkylän koulut.

Selvityksen tarkoituksena on antaa kunnan päättäjille tietoa siitä, miten kouluverkkoa tulisi kehittää, miten investointeja tulisi priorisoida sekä millä aikataululla ne olisi mahdollista toteuttaa. Näin kuntaan saadaan pedagogisesti, taloudellisesti ja tilankäytöllisesti mahdollisimman hyvin toimiva kouluverkkokokonaisuus.

TE-palvelut halutaan järjestää yhdessä Seinäjoen ja Isokyrön kanssa

TE-palvelut siirtyvät kuntien hoidettavaksi vuoden 2025 alusta. Ilmajoki ei voi järjestää työllisyyspalveluita yksin, sillä alueella ei ole työvoimaa lain edellyttämää määrää. Kuntien on ilmoitettava lokakuun loppuun mennessä työ- ja elinkeinoministeriölle, miten palvelut aiotaan alueella järjestää.

Ilmajoki on toteuttanut onnistuneesti uudistukseen liittyvää kuntakokeilua yhdessä Seinäjoen kanssa parin vuoden ajan. Hallitus esittää valtuustolle, että Ilmajoki jatkaisi yhteistyötä Seinäjoen kanssa ja hyväksyisi yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksen mukaan Seinäjoen on tarkoitus toimia vastuukuntana ja mukaan työllisyysalueeseen tulisi myös Isokyrö

Seinäjoen Lentoasemalle 30 000 euron toimintatuki

Ilmajoen kunta tukee vuosittain Seinäjoen Lentoaseman Oy:n toimintaa 30 000 eurolla. Hallitus päätti laittaa maksuun tämän vuoden tuen. Ehtona on, että Seinäjoen kaupunki vastaa omasta maksuosuudestaan.

Ilmajoki jatkaa Epanet-korkeakouluverkoston rahoittamista

Ilmajoki osallistuu Epanet-korkeakouluverkoston koordinoinnin rahoittamiseen 16 955 eurolla vuonna 2024. Alueen kunnilta kootulla rahoituksella mahdollistetaan professuuriverkoston hallinto.

Epanet-verkosto paikkaa yliopistollisen toiminnan vajetta maakunnassa. Verkostossa toimii tällä hetkellä yli 20 professoria. Pelkästään vuonna 2022 professorit hankkivat 2,8 miljoonaa euroa rahoitusta Etelä-Pohjanmaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Uinninvalvojan paikka auki

Virkistysuimala Poreen uinninvalvoja on eläköitynyt. Hallitus myönsi toimeen täyttämisluvan ja paikka voidaan laittaa hakuun.

Lisätietoja kunnanhallituksen tiedotteesta antaa vs. kunnanjohtaja Marko Lähde, 044 419 1201