Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 29.8.2022

Kunnanhallituksen kokoustiedote 29.8.2022

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 29.8.2022 seuraavat asiat:

Ilmajoki jatkaa urheiluakatemian jäsenenä

Hallitus hyväksyi kunnan ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian välisen sopimuksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Jäsenmaksu on yhteensä 15 000 euroa.

Akatemia tarjoaa Ilmajoen lukiossa, Jaakko Ilkan yläkoulussa ja muuten Ilmajoella tavoitteellisesti valmentautuville nuorille tukea päivittäisvalmennukseen sekä opiskelujen ja urheilun yhteensovittamiseen.

Tänä syksynä toimintaan on Ilmajoella osallistunut 30 urheilijaa. Ryhmien valmennuksesta vastaavat Markku Neva-Keturi, Jarkko Ala-Huikku ja Marko Yli-Hannuksela.

Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta. Ilmajoen kunta on ollut mukana vahvana toimijana vuodesta 2007 lähtien.

Ensi vuoden alusta 75 kunnan työntekijää siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen

Hallitus hyväksyi sopimuksen, jolla 75 kunnan työntekijää siirtyy 1.1.2023 Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen palvelukseen liikkeen luovutuksen periaattein. Siirto koskee koko Ilmajoen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä tiettyjä työllisyystehtäviä lukuun ottamatta, koulujen ja oppilaitosten kuraattoreja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotantoon liittyvissä tukipalvelutehtävissä työskentelevää henkilöstöä, eli käytännössä osaa ruoka- ja puhtauspalvelujen työntekijöitä.

Koska kyseessä on henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttava muutos sekä liikkeen luovutus, määriteltiin siirtyvä henkilöstö yhteistoimintamenettelyn tuloksena. Työntekijät siirtyivät vanhoin ehdoin uuden työnantajan palvelukseen. Siten myös palkka säilyy toistaiseksi ennallaan. Myöhemmin palkkarakenne voi kuitenkin muuttua hyvinvointialueella sovellettavan palkkausjärjestelmän mukaiseksi.

Keskustan rivitalotonttien huutokauppa uusitaan

Kunta laittaa uudelleen myyntiin kaksi rivitalotonttia Könnintien ja Herralankujan risteyksestä. Tonteilla seisoo tyhjillään entinen hammashoitola sekä ryhmäperhepäiväkoti.

Tällä kertaa huutokaupalle ei aseteta pohjahintaa, mutta kunta pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Tontit myydään yhdessä rakennuksineen ja liittymineen purkuvelvoitteella. Tonttien pinta-ala on 3 924 neliötä ja rakennusoikeutta on 784,8 neliötä.

Tiedoksi

  • Kunnanjohtajan viranhaltijapäätökset §: 10-12
  • Mikäli kunnan menot kehittyvät tasaisesti vuoden loppuun saakka, budjetti ylittyy neljällä prosentilla eli noin 3,5 miljoonalla eurolla. Ylitys voi olla jopa tätä suurempi, jos JIKin toimintamenot eivät lähde loppuvuodesta laskusuuntaan
  • Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta
  • Hallinto-oikeuden täydennyspyyntö JIKin alijäämää koskevassa riita-asiassa
  • Aluehallintoviraston tarkastuskertomus Ilomäen koulun sisäilmasta

Lisätietoja kunnanhallituksen tiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200