Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 5.6.2023

Kunnanhallituksen kokoustiedote 5.6.2023

Ilmajoen kunnanhallitus on kokouksessaan 5.6.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

Nimimuutos valtuustoon

Koskenkorvalla Larvakujana tunnetun tien varteen on rakenteilla omakotitalo. Tästä syystä tieosuus eroaa Opistontiet-tiekunnasta ja perustaa oman. Hallitus esittää valtuustolle, että tieosuus nimetään Tuinuntieksi. Nimi perustuu alueen vanhaan asutukseen.

Poutatie halutaan päällystää

Hallitus esittää valtuustolle, että Poutatie Ilmajoen keskustassa asfaltoitaisiin toisesta rakennushankkeesta säästyneillä rahoilla. Alkuperäinen suunnitelma oli, että tänä vuonna asfaltoitaisiin vain Poutatien kevyenliikenteenväylä, mutta järkevämpää olisi jyrsiä autotien vanha pinta samalla ja sekoittaa se uuteen päällystykseen koko katuosuudella.

Kaksi koulunkäynninohjaajaa vakinaistettiin

Hallitus vakinaisti Minna Talasjärven ja Riitta Mukkalan, jotka työskentelevät Ilmajoen kunnassa koulunkäynnin sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina. Heidän työpanokselle on pysyvät tarve kouluissa, eikä siksi määräaikaisuudelle ole lainmukaisia perusteita. Yhteensä Ilmajoella työskentelee tällä hetkellä 83 koulunkäynninohjaajaa, joista vakinaisia on 44.

Projekti-insinöörin määräaikaista tehtävää jatkettiin

Hallitus päätti jatkaa määräaikaisen projekti-insinöörin tehtävää vuoden 2023 loppuun. Projekti-insinööri valmistelee kunnallistekniikan hankintoja ja sopimuksia, eikä työohjelman toteuttaminen nykyisessä laajuudessa onnistu ilman hänen työpanosta.

Ilmajoen Vuokrataloille lykkäystä korkojen maksuun

Kunnan omistaman Ilmajoen Vuokratalot Oy:n taloustilanne on todella tiukka. Hallitus päätti, että yhtiö maksaa tänä vuonna erääntyvien toissijaisten lainojen korot vasta ensi vuonna. Näin saadaan parannettua yhtiön kassatilannetta ja maksettua muiden lainoittajien ja velkojien maksut ajallaan.

Maahanmuuttokoordinaattori jatkaa Ilmajoella

Hallitus päätti osallistua Welcome2EP-hankkeen jatkorahoitushakuun. Hankkeen avulla tarjotaan ilmajokisille maahanmuuttajille maahanmuuttokoordinaattorin palvelut eli matalan kynnyksen neuvontaa suomalaisen yhteiskunnan palveluista sekä henkilön oikeuksista ja velvollisuuksista.

Jatkorahoitusta haetaan ajalle 1.9.2023─31.8.31.2024. Ilmajoen kustannusosuus on enintään 12 994 euroa. Hankkeeseen ovat osallistumassa myös muut eteläpohjalaiset kunnat Seinäjokea lukuun ottamatta.

Koulujen maksutonta harrastustoimintaa halutaan jatkaa ensi lukuvuonna

Ilmajoki harrastaa -hankkeelle toivotaan jatkoa. Tarkoituksena on tulevanakin lukuvuonna mahdollistaa lapsille ja nuorille maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Tulevan lukuvuoden toimintaan on saatu AVIlta 58 000 euron avustus. Hallitus myönsi hankkeelle toimiluvan ja esittää valtuustolle 32 200 euron lisämäärärahan myöntämistä hankkeen omarahoitusosuutta varten vuoden 2023 talousarvioon.

Kunnanvirasto suljettuna kesälomaviikot 27-30

Kunnanhallitus päätti, että aikaisempien vuosien tapaan kunnanvirasto pidetään suljettuna heinäkuussa viikot 27-30. Näin lomat saadaan keskitettyä ajankohtaan, joka on kunnassa muutenkin hiljainen.

Eropyyntö valtuustoon

Hallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Marjo Takkuselle eron kunnanvaltuuston varajäsenyydestä ja pyytää keskusvaalilautakuntaa nimeämään uuden varajäsenen Takkusen tilalle kunnallisvaalien tuloksen mukaisesti.

Vastuuhenkilön nimeämisoikeus hallinto- ja talousjohtajalle

Hallitus delegoi hallinto- ja talousjohtajalle vallan nimetä Ilmajoen kunnan asiakirjahallinnon vastuuhenkilön.

Tiedoksi

  • hyvinvointilautakunta 23.5.2023
  • tekninen lautakunta 29.5.2023
  • kasvatus- ja opetuslautakunta 30.5.
  • hallinto- ja talousjohtajan viranhaltijapäätökset § 14
  • vs. elinvoimapäällikön viranhaltijapäätökset § 5

Lisätietoja kunnanhallituksen tiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200