Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 5.8.2022

Kunnanhallituksen kokoustiedote 5.8.2022

Kunnanhallitus kokoontui tänään ensimmäistä kertaa kesälomien jälkeen viedäkseen Vaasan hallinto-oikeuteen kaksi kunnallisvalitusta. Valitukset liittyvät Kurikan ja Ilmajoen välille syntyneeseen näkemyseroon siitä, miten JIKin noin miljoonan euron alijäämä vuodelta 2020 jaetaan maksettavaksi Ilmajoen ja Kurikan välillä.

Kurikka haluaa, että vanha alijäämä jaetaan suoriteperusteisesti eli saadun hoidon perusteella. Ilmajoki taas haluaa, että jako tehdään aikaisempien vuosien tapaan ja perussopimuksen mukaisesti peruspääoman suhteessa eli käytännössä omistusosuuden perusteella.

Asiasta äänestettiin JIKin yhtymäkokouksessa kesäkuussa kurikkalaisten eduksi. Kokouksen ilmajokiset edustajat jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen, ja nyt Ilmajoen kunnanhallitus haluaa viedä asian hallinto-oikeuden ratkottavaksi.

Hallituksen näkemyksen mukaan kesäkuussa tehty päätös on lainvastainen, sillä asia ei kuulu JIKin yhtymäkokouksen toimivaltaan. Lisäksi hallitus vetoaa JIKin perussopimukseen, jossa todetaan vastuun veloista ja velvoitteista määräytyvän peruspääomaosuuksien suhteessa. Siten Ilmajoen kunnan tulee kattaa alijäämästä kolmannes eli 341 959 euroa ja Kurikan kaupungin loput eli 683 917 33 euroa.

 

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200