Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 6.11.2023

Kunnanhallituksen kokoustiedote 6.11.2023

Kunnanhallitus on kokouksessaan 6.11. käsitellyt seuraavat asiat:

Kunnallisveroon ei esitetä korotusta

Ilmajoen kunta on taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Viime vuoden tulos oli 2,2 miljoonaa euroa miinuksella. Vaikka tänä vuonna jäädään plussalle, ilman merkittäviä korjaustoimenpiteitä seuraavat vuodet tulevat olemaan tappiollisia.

Kunnan talouden keskeisin haaste liittyy investointeihin. Niiden määrä pysyy korkealla tasolla lähivuosinakin, mikä tulee kasvattamaan velan määrää.

Kunnassa on laadittu säästöohjelmaa, jonka tavoitteena on pysäyttää toimintamenojen kasvu. Säästötavoite on noin viisi miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Menojen leikkaaminen ei kuitenkaan yksin helpota mittavien investointien rahoittamista. Myös tulopohjaa olisi vahvistettava. Hallitus ei kuitenkaan lähtenyt esittämään valtuustolle veroprosentin nostoa vaan taloudelliset haasteet pyrittäisiin selättämään muilla tavoilla. Päätös syntyi äänin 6-4.

Kiinteistöveroprosentti nousee

Ensi vuoden alusta tulee voimaan laki, joka nostaa kiinteistöveroprosenttien alarajaa. Tästä syystä hallitus esittää valtuustolle, että yleisten maa-alueiden kiinteistövero nostettaisiin 1,30 prosenttiin. Ilman korotusta veroprosentti ei täytä lain vaatimaa alarajaa. Tällä hetkellä yleisten maa-alueiden veroprosentti on Ilmajoella 0,93.

Kunnan ilmoitukset nettisivuille

Hallitus esittää valtuustolle, että vuoden 2024 alusta alkaen kunnan viralliset ilmoitukset julkaistaisiin kunnan nettisivuilla ja somessa. Ilmajoki-lehteen ja muihin tiedotusvälineisiin laitettaisiin maksetut mainokset vain tarvittaessa tai lain niin vaatiessa.

Valoa Munakantielle

Hallitus esittää valtuustolle valtuustoaloitteen hyväksymistä, jonka mukaisesti Munakantielle rakennettaisiin puoli kilometriä tievalaistusta Merikaarron tielle saakka. Lisäksi siihen liitettäisiin kylän Kettusaarentielle rakentama valaistus ja samalla valaisintyyppi vaihdettaisiin. Valaistuksen rakentamisen kustannusarvio on 13 000 euroa.

Uusi tietoturva- ja tietosuojapolitiikka turvaa yksityisyyttä

Hallitus hyväksyi uuden tietoturva- ja tietosuojapolitiikan. Se suojaa kuntalaisten yksityisyyttä ja henkilötietoja. Politiikkaan sitoutuu jatkossa jokainen kunnan työntekijän ja luottamushenkilö.

 

Lisätietoja kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200