Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallitus teki päätöksiä poikkeusolojen ajalle

Kunnanhallitus teki päätöksiä poikkeusolojen ajalle

Ilmajoen kunnanhallitus kokoontui maanantaina 23.3.2020.   Päätökset ovat vallitseviin poikkeusoloihin liittyviä toiminnallisia muutoksia.

§ 70 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 18.3.2020 alkaen

Kunnanhallitus päätti, että suosituksen mukaan varhaiskasvatuksen
asiakasmaksuohjetta muutetaan. Ilmajoella perheiltä ei peritä asiakasmaksuja ajalla
18.3.2020 – 13.4.2020 niiltä päiviltä, joina he eivät käytä varhaiskasvatuspalveluja. Jos
koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne jatkuu, jatketaan myös asiakasmaksujen
perimättä jättämistä.

§ 72 Erityistoimivallan käyttöönottaminen

Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus on linjannut toimenpiteet, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä ja suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka.

Perustuen valmiuslain (29.12.2011/1552) 12 §:n mukaiseen normaaliajan yleisvarautumisen velvoitteeseen ja valmiuslain pykälään 108, joka koskee kunnan hallintoa valmiuslain voimassaollessa päätti kunnanhallitus ottaa erityistoimivallan käyttöön välittömästi seuraavalla tavalla:

1. Kunnanjohtaja käyttää Ilmajoen kunnan hallintosäännön määrittelemästä toimivallasta poiketen kunnanhallituksen päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi, milloin asia koskee toimenpiteiden yhteensovittamista eri toimialueiden välillä, taloudellisten resurssien tai henkilöstöresurssien suuntaamista, tiedottamista tai muuta häiriötilanteen hoitamiseksi välttämätöntä päätöstä.

2. Tämä erityistoimivalta otetaan käyttöön Ilmajoen kunnassa koronaviruspandemian aiheuttamassa häiriötilanteessa ja valtioneuvoston määrittelemissä poikkeusoloissa.

3. Kunnanjohtaja tekee häiriötilanteiden ja poikkeusolojen aikaiseen toimivaltaansa kuuluvat päätökset häiriötilanteiden aikaisessa kunnan johtoryhmässä johtoryhmän jäsenen tai kokoukseen osallistuvan asiantuntijan esittelystä. Päätöksistä pidetään päätöspöytäkirjaa. Päätökset raportoidaan kunnanhallitukselle sähköpostitse ja ennen päätöksentekoa käydään lähetekeskuskustelu.

4. Erityistoimivallan käyttämisen lakkaamisesta kunnanhallitus tekee erillisen päätöksen.