Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 12.2.2024

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 12.2.2024

Viime vuoden budjettiin miljoonan euron lisämääräraha

Valtuusto hyväksyi miljoonan euron lisäyksen vuoden 2023 määrärahoihin. Ylitykset johtuvat pääosin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökuluista, jotka ovat olleet ennakoitua suuremmat.

Muutoksesta huolimatta tulos on noin 500 000 euroa plussalla. Vertailukelpoinen tulos on noin 1,5 miljoonaa euroa, sillä tulosta painaa kiinteistöihin tehdyt miljoonan euron alaskirjaukset.

JIKin purku tuo 2,5 miljoonaa kunnan kassaan

Valtuusto tutustui JIKin loppuselvitykseen, hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen sekä päätti purkaa kuntayhtymän. JIK vastasi aikaisemmin terveyspalveluista Ilmajoella, mutta vuoden 2023 alusta ne ovat siirtyneet Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestettäväksi. Näin ollen JIKiä ei enää tarvita. Yhtiön varat jaetaan Ilmajoen ja Kurikan kesken, mikä parantaa kunnan kassaa 2,5 miljoonalla eurolla.

Lunastuslupa vireille Ahonkylässä

Ahonkylässä on kaksi maapalstaa, joille kunta haluaisi kaavoittaa tontteja. Kiinteistöjen nykyisistä omistajista ei kuitenkaan ole tietoa. Toisen tilan omistaja on muuttanut aikoinaan Amerikkaan, eikä nykyisistä perillisistä ole tietoa. Toinen tila on muodostettu vuonna 1924, mutta lainhuuto on jäänyt tekemättä ja tilan omistus on epäselvä.

Tästä syystä valtuusto päätti hakea molemmille kiinteistöille lunastuslupaa. Alueiden yhteispinta-ala on noin kuusi hehtaaria.

Luvan myöntämisestä päättää ympäristöministeriö. Lunastustoimituksessa määritellään lunastettavasta alueesta maksettava korvaus. Jos kiinteistön nykyisistä omistajista ei saada selvyyttä, lunastuskorvaus talletetaan Aluehallintovirastoon. Päätös syntyi äänin 24-10.

Johanna Reinilä ja Janne Niemelä työllisyysjaostoon

Vuoden 2025 alusta Ilmajoki järjestää työllisyyspalvelut yhdessä Seinäjoen ja Isokyrön kanssa. Valtuusto nimesi Ilmajoen edustajiksi työllisyysjaostoon Janne Niemelän ja Johanna Reinilän sekä varajäseniksi Matti Köykän ja Jaana Syväjärven.

Hallintosääntöön ja konserniohjeeseen muutoksia

Valtuusto hyväksyi hallintosäännön ja konserniohjeen muutokset. Muutokset koskevat muun muassa teiden nimeämisiä sekä poikkeusolojen päätösvaltaa.

Valtuustoaloite tiedoksi

Valtuustolle saatettiin tiedoksi valtuustoaloite, jossa haluttiin kunnan toivottavan elokuvatuotannot tervetulleeksi Ilmajoelle.

Kaavoituskatsaus esiteltiin

Valtuustolle esiteltiin vuoden 2024 kaavoituskatsaus. Tämän vuoden aikana on tarkoitus saada valmiiksi Ahonkylän yleiskaava sekä Koppelonmäen kakkosalue, Keskustassa Päivänsäteen kakkosalue ja Koskenkorvalla Havuselanpuiston asuinalue sekä Havuselantiellä muutos aurinkovoimalahanketta varten.

 

Lisätietoja kunnanvaltuuston kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Aape Laitalainen, puh. 044 419 1200