Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 15.4.2024

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 15.4.2024

Budjettiin 235 000 euron lisäys väistötilojen vuokriin

Herralan kivikoulu ja Palonkylän puukoulut ovat huonossa kunnossa. Edellisessä kokouksessaan hallitus päätti, että ensi elokuussa opetus siirretään rakennuksista väistötiloihin.

Palonkylän koululle hankitaan väistötilat neljälle opetusryhmälle. Ratkaisu korvaa molempien puurakennusten opetustilat. Väistötilat rakennetaan pienemmän puukoulun paikalle. Näin pystytään hyödyntämään purettavan rakennuksen sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät.

Herralan koululle tarvitaan väistötilat kahdeksalle opetusryhmälle, jotta kivikoulu saadaan pois käytöstä. Lisäksi hankitaan kaksi luokkaa esikoululaisille. Siirtämällä viskarit Herralan koulun yhteyteen saadaan vähennettyä painetta Tammikuhnalan päiväkodista, joka on täynnä. Väistötilat olisi tarkoitus sijoittaa Pappilantielle Sedun tyhjälle tontille.

Väistötilat vuokrataan alustavan arvion mukaan neljälle vuodelle. Palonkylän vuosivuokra on noin 108 000 euroa ja Herralan 216 000 euroa. Päälle tulee perustamiskustannukset, jotka ovat yhteensä 100 000 euroa. Valtuusto myönsi 235 000 euron lisämäärärahan vuoden 2024 talousarvioon.

Vuokratalojen korkomarginaaliin helpotusta

Kunnan omistaman Ilmajoen Vuokratalot Oy:n kassaa halutaan vahvistaa. Kaikki kulut ovat nousseet viimeisen parin vuoden aikana, ja kesäkuuhun mennessä erääntyy lainoja sekä korkoja maksettavaksi 458 000 euroa.

Helpottaakseen yhtiön tilannetta, valtuusto päätti tiputtaa kunnan myöntämien toissijaisten lainojen korkomarginaalin kahdesta prosentista 0,5 prosenttiin.

Rinnetien peruskorjaukseen lisää rahaa

Ahonkylän vanhan alueen katujen peruskorjaukseen on tälle vuodelle varattu 250 000 euroa. Valtuusto päätti korottaa korjausbudjettia vielä 45 000 eurolla. Näin myös Kalliotie, Soratie sekä koko Rinnetie Voimantiestä eteenpäin saadaan korjattua.

Jo aikaisemmin hallitus on päättänyt tehdä massanvaihdot vuoden 2024 aikana Voimantielle, Kaivotielle, Mösingintielle, Ahontielle ja Yrttikiventielle.

Avustusta Parvintien ja Fossilan-Loukasmäentien peruskorjauksiin

Koska kunta on tiukalla säästökuurilla, yksityisteiden peruskorjaushankkeisiin ei ole varattu rahaa tälle vuodelle. Parvintien sekä Fossilan-Loukasmäentien kohdalla valtuusto päätti kuitenkin tehdä poikkeuksen.

Molemmat tiekunnat ovat saaneet ELY-keskukselta valtionavustuksen, joka kattaa 70 prosenttia peruskorjauksen kustannuksista. Myös kunnan rahaa kuitenkin tarvitaan.

Näin ollen valtuusto myönsi Parvintien peruskorjaukseen 91 017 euroa ja Fossilantien-Loukasmäentien peruskorjaukseen 228 431 euroa. Summista osa saadaan takaisin valtiolta, joten kunnan panos hankkeeseen on lopulta Parvintiellä 27 306 euroa ja Fossilan-Loukasmäen osalta 68 530 euroa.

Valtuustoaloite esteettömyydestä loppuun käsitelty

Valtuusto päätti, että vammais- ja ikäihmisten neuvostolla on jatkossa mahdollisuus antaa lausunto kunnan uusien rakennusten esteettömyydestä ennen rakennuslupapäätöstä. Valtuustoaloite todettiin loppuun käsitellyksi.

 

Lisätietoja kunnanhallituksen kokouksesta antaa Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200