Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 16.10.2023

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 16.10.2023

Ilmajoen kunnanvaltuusto on kokouksessaan 16.10.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

TE-palvelut järjestetään yhdessä Seinäjoen ja Isokyrön kanssa

TE-palvelut siirtyvät kuntien hoidettavaksi vuoden 2025 alusta. Ilmajoki ei voi järjestää työllisyyspalveluita yksin, sillä alueella ei ole työvoimaa lain edellyttämää määrää. Kuntien on ilmoitettava lokakuun loppuun mennessä työ- ja elinkeinoministeriölle, miten palvelut aiotaan alueella järjestää.

Ilmajoki on toteuttanut onnistuneesti uudistukseen liittyvää kuntakokeilua yhdessä Seinäjoen kanssa parin vuoden ajan. Valtuusto päätti, että Ilmajoki jatkaa yhteistyötä Seinäjoen kanssa ja hyväksyi yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksen mukaan Seinäjoki toimii vastuukuntana ja mukaan työllisyysalueeseen tulee myös Isokyrö.

Työllisyysalueen yhteisenä toimielimenä on Seinäjoen kaupungin elinvoimalautakunnan alaisuuteen perustettava työllisyysjaosto. Kukin kunta nimeää edustajansa jaostoon, Seinäjoen kaupunki kolme henkilöä ja Ilmajoen sekä Isonkyrön kunnat kummatkin kaksi henkilöä.

Suunnitelman mukaan jokaisessa kunnassa tulee olemaan oma toimipiste. Ilmajoen toimipisteessä työskentelee kuusi omavalmentajaa, jotka auttavat työttömiä työnhaussa. Yhdellä omavalmentajalla on noin 120 asiakasta. Ilmajoen toimipiste sijaitsee kunnantalolla, mutta työntekijät ovat Seinäjoen kaupungin palkkalistoilla.

Valtuustoryhmien puheenjohtajissa muutoksia

Valtuustolle saatettiin tiedoksi, että kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi vaihtuu Juho Hannuksela ja keskustan puheenjohtajaksi vaihtuu Reetta Kananoja.

Valtuustoaloite: kevyenliikenteenväylä Munakkaan

Valtuustolle saatettiin tiedoksi valtuustoaloite, jossa toivottiin kevyenliikenteenväylää Munakkaan niin, että valtio maksaisi tien mutta kunta rahoittaisi hankkeen suunnittelun.

Lisätietoja kunnanvaltuuston kokoustiedotteesta antaa vs. kunnanjohtaja Marko Lähde 044 419 1201