Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 17.4.2023

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 17.4.2023

Valtuusto kokoontui tänään tekemään päätöksiä kahdesta isosta asiasta: Koskenkorvan uuden koulun sijainnista ja koosta. Paikalle oli saapunut runsas joukko kuulijoita ja myös striimausta seurasi Youtuben kautta ennätysyleisö.

Ensin puitiin uuden koulun sijaintikysymystä. Vaihtoehtoja oli neljä: S-Marketin viereinen pelto, Västilän koulun nykyinen tontti, Koskenkorvan meijerin naapurusto sekä Salonmäentien ja Auseeraajantien varteen sijoittuva alue.

Päätöksen tueksi jokaiselle alueelle oli teetetty pohjatutkimukset sekä rakennettavuusselvitykset. Lisäksi koulurakennuksen sijoittumista oli tutkittu laatimalla asemapiirrosluonnokset eri vaihtoehdoista.

Valtuusto yhtyi hallituksen näkemykseen, että vaihtoehdoista parhaiten tarpeisiin sopii S-Marketin viereinen pelto. Ilmajoentien, Vanhatien ja Koskitien rajaama alue on kooltaan noin 3,2 hehtaaria. Päätös syntyi äänin 31-4.

Vaihtoehtoa puolsi paikan keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valtatie kolmosen alikulun kautta kulkee turvallinen yhteys urheilukentälle ja pesäpallostadionille. Tontti on myös tasainen, riittävän suuri ja kokonaan kunnan omistuksessa.

Sijainnin lisäksi valtuusto teki päätöksen Koskenkorvan uuden koulun koosta. Koskenkorvan alueelle rakennetaan uusi alakoulu, johon siirretään Koskenkorvan, Västilän ja Ilomäen oppilaat sekä 5-6-vuotiaiden esiopetus. Uuden koulun mitoitus vastaa lukuvuoden 2025-26 sekä tulevia tilatarpeita. Suunnittelussa otetaan huomioon laajennus- tai supistamistarpeet varautumalla moduulimaiseen rakentamiseen.

Kunnanvaltuuston vuonna 2005 tekemä päätös yleisestä 23 oppilaan rajasta kumotaan. Nopankylän ja Luoman koulut siirtyvät uuteen Koskenkorvan kouluun niiden oppilasmäärän alittaessa 23 oppilaan rajan. Syksyn 20.9. laskennassa huomioidaan koulussa olevat oppilaat. Näissä kouluissa toteutetaan vain normaaleja ylläpitokorjauksia. Laajempaan peruskorjaukseen ei tulla investoimaan. Päätös syntyi äänin 22-12. Yksi valtuutetuista äänesti tyhjää.

Kokouksen lopuksi valtuustolle saatettiin tiedoksi aloite, jossa pyydettiin selvitystä esteettömyyden toteutumisesta kunnan palveluiden piirissä.

 

 

Lisätietoja valtuuston kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200