Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 22.8.2022

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 22.8.2022

Jaakko Ilkan koulun keittiöremontti jatkuu laajennusosan rakentamisella ja ilmanvaihdon uusimisella

Jaakko Ilkan koulun keittiöremontti saa jatkua suunnitellussa laajuudessaan, kun valtuusto hyväksyi pitkän keskustelun jälkeen peruskorjaukseen ja laajennukseen tarvittavan 841 000 euron lisämäärärahan. Alun perin vuoden 2022 talousarvioon oli varattu remonttia varten vain 250 000 euroa, joka kattoi keittiön lattiapinnoitteiden uusimisen sekä väistötilojen vuokran remontin ajaksi. Remonttiin tarvittiin kuitenkin lisää rahaa kolmesta syystä, joista yksikään ei ollut tiedossa vielä siinä vaiheessa, kun kustannusarviota laskettiin talousarviota varten syksyllä 2021.

Ensinnäkin loppuvuodesta 2021 varmistui, ettei sote-uudistuksen myötä terveyskeskuskeittiö Tillariinassa voida enää valmistaa ruokaa Herralan koulun oppilaille kilpailulainsäädännöstä johtuen. Koska Herralan oppilaiden ruoka valmistetaan vuoden 2023 alusta Jaakko Ilkan koululla ja tilat ovat jo nykyiselläänkin ahtaat, kannattaa keittiötä laajentaa 50 neliöllä samassa yhteydessä korjausten kanssa. Näin pystytään vastaamaan kapasiteetin kasvuun ja keittiön henkilökunta voi valmistaa 1 800 päivittäistä ruoka-annosta toimivissa työolosuhteissa.

Toisekseen remontin ajaksi tarvittavien väistötilojen vuokra oli kaksinkertainen, mitä ennakkoon saatu kustannustieto antoi ymmärtää. Tilojen tarjoajia oli lopulta vain yksi, kun potentiaalinen tarjoaja ilmoitti, ettei se jätäkään tarjousta vuokrattuaan kapasiteettinsa muualle.

Eniten remontin kustannuksia kasvatti kuitenkin se, kun viime toukokuussa suunnittelutyön edetessä selvisi nykyisten ilmanvaihtokoneiden riittämättömyys turvallisuusvaatimusten kannalta. Koneet on vaihdettava, jotta remontti täyttää voimassa olevat palomääräykset.

Tekninen lautakunta ja kunnanhallitus puolsivat lisämäärärahaa kokouksissaan toukokuussa ja kesäkuussa. Tällä hetkellä remontissa on kuitenkin toteutettu vain talousarvion mukaiset työvaiheet. Lisätöitä ja hankintoja ei ole tehty, koska on jääty odottamaan kunnanvaltuuston päätöstä asiasta. Nyt lisämäärärahan turvin hanke voidaan viedä loppuun vaaditussa laajuudessa. Remontin on tarkoitus valmistua kevääksi 2023.

Lisätietoja kunnanvaltuuston tiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200