Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 27.11.2023

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 27.11.2023

Ilmajoen kunnanvaltuusto on kokouksessaan 27.11.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

Koskenkorvan nuorisotilat uuden koulun yhteyteen

Valtuusto päätti rakentaa nuorisotilat Koskenkorvan uuden koulun yhteyteen. Päätös syntyi äänin 28-7. Kylän nykyinen nuoppari on huonossa kunnossa, sen ylläpito on kallista ja sijainti syrjäinen. Rakennuksen peruskorjaamisen kustannusarvio on laajuudesta riippuen 300 000–480 000 euroa.

Uusi nuorisotila on kooltaan noin 160 neliötä, mikä vastaa Tuomiahon nuopparia. Koska uuteen kouluun yhdistyy useampi koulu, voivat oppilaat käyttää tilaa myös odotteluun ja mahdolliseen kerhotoimintaan.

Nuorisotilakysymys täytyi päättää nyt, sillä alkuvuodesta koululle valitaan rakennusurakoitsija. Nuorisotilojen kustannusarvio on noin 448 000-480 000 euroa. Uuden koulun on tarkoitus valmistua vuonna 2025.

Keskuskentän käyttöön Ilmajoki-hallin pukuhuone ja WC-tilat

Keskuskentän pukuhuone ja vessat ovat huonokuntoiset. Tälle vuodelle on varattu 15 000 euroa uuden siirrettävän vessan hankintaan. Summa ei kuitenkaan riitä ja myös esteettömyys on vaikea toteuttaa.

Tästä syystä valtuusto päätti, että 15 000 käytetään Ilmajoki-hallin muutostöihin. Muutostöillä mahdollistetaan kesäaikaan pukuhuoneen ja vessojen käyttö pelitapahtumissa. Tämä mahdollistaisi myös kuntosalin käytön aukioloaikojen ulkopuolella.

Kolme valtuustoaloitetta loppuunkäsiteltyjä

Valtuusto totesi seuraavat valtuustoaloitteet loppuun käsitellyiksi: 1) levähdyspaikanteko Pukarankoskelle on mahdollista, 2) Jäpintielle lisätään varoitusmerkkejä, 3) Kalajaisjärven uimarannan kohentamiseen osoitetaan 20 000 euron määräraha ensi vuodelle. Valtuustoaloite esteettömyyden periaatteiden toteutumisesta kunnassa palautettiin takaisin valmisteluun.

Kunnan ilmoituksista tiedottaminen

Valtuusto päätti, että vuosina 2024-25 kunnan ilmoitukset julkaistaan nettisivuilla ja somessa. Lisäksi kuntalaisia koskevat ilmoitukset julkaistaan edelleen Ilmajoki-lehdessä viranhaltijan harkinnan mukaan.

Noora Seppä-Ritola alakoulujen johtokuntaan

Jarkko Piikkilä on pyytänyt eroa perusopetuksen alakoulujen johtokunnasta henkilökohtaisien syiden vuoksi. Valtuusto myönsi eron ja valitsi Noora Seppä-Ritolan Piikkilän tilalle.

Lisätietoja kunnanvaltuuston kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200