Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoen kunnan toiminta koronavirusepidemian rajoitusten vaiheittaisessa purkamisessa 14.-31.5.2020

Ilmajoen kunnan toiminta koronavirusepidemian rajoitusten vaiheittaisessa purkamisessa 14.-31.5.2020

Valtioneuvosto on päättänyt purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet. Lähiopetus käynnistyy kaikille perusopetuksen oppilaille 14.5.2020 alkaen kaikissa Ilmajoen kouluissa. Koulujen avautuminen perustuu valtioneuvoston 29.4.2020 antamaan linjaukseen. Ilmajoen lukio sen sijaan jatkaa etäopetuksessa 14.5.-30.5.2020.

Lukio

Lukion  opetus toteutetaan etänä lukuvuoden loppuun 30.5.2020 saakka.
Opettajat jatkavat työssään ja ovat tavoitettavissa. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeusjärjestelyin.

Perusopetus

Valtioneuvosto on päättänyt purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet. Lähiopetus käynnistyy kaikille perusopetuksen oppilaille 14.5.2020 alkaen kaikissa Ilmajoen kouluissa. Koulujen avautuminen perustuu valtioneuvoston 29.4.2020 antamaan linjaukseen.
Koulut ja varhaiskasvatuksen yksiköt tiedottavat tarkemmat yksikkökohtaiset toimintaohjeet Wilman tai muun käytössä olevan tiedotuskanavan välityksellä.

Kouluruokailu

Kouluruokailun viimeinen noutopäivä on tiistai 12.5.  lähiopetuksen käynnistymisen vuoksi (14.5. alkaen)

Ilmajoen sosiaalipalvelut ja ajankohtaiset muutokset pandemian aikana, voimassa 31.5.2020 saakka

Puhelinajat ja puhelinnumerot ovat käytössä normaalisti.
Ole yhteydessä omaan työntekijääsi, käytössäsi on myös ”APUA” sovellus kotisivuilla. Voit kysyä neuvoa ja apua!

Jos tarvitset tilapäistä kauppa-apua niin soita suoraan 044 4191 820, arkisin 9.00-15.00. Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai ei ole läheisapua omissa verkostoissaan.

Jos tarvitset apua tai Sinulla on kysyttävää niin seuraavat numerot ovat käytössäsi
Lapsiperheet 044 4191 258 klo 9.00-11.00
Työikäiset 044 4191 667 klo 9.00-11.00 ti-pe
Vammaispalvelu 044 4191 257 klo 9.00-11.00

Asiakasvastaanotot hoidetaan etänä ja tarvittaessa toimistolla, huomioidaan tapaamistilat ja hygienia. Palvelujen toteuttamisessa otetaan käyttöön kaikki toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Vierailukielto ympärivuorokautisen hoidon yksiköihin on voimassa.

Ilmajoki-halli, uimahalli, kuntosali ja Koskenkorvan urheilutalo

Pysyvät suljettuina 31.5.2020 saakka.  Kesä-, heinäkuun tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.

Nuorisotilat

Ilmajoen nuopparit sekä Ohjaamo Ilmajoki pysyvät suljettuina 31.5.2020 saakka. Nuoriso-ohjaajat ovat kuitenkin tavoitettavissa, eli jos jokin asia mietityttää tai tarvitset tukea arjen asioihin, voit soittaa.

Voit olla puhelimella yhteydessä Ohjaamoon, Seppälän nuorisotalon ohjaajiin sekä Etsivään nuorisotyöhön arkisin (ma-pe) kello 9-15.
• Ohjaamo Ilmajoki, puh. 044 4191 669
• Seppälän nuorisotalo, puh. 044 4191 817
• Etsivä Anna & Iina, puh. 044 4191 849
Nuorisotyöntekijät löytyvät myös somen eri kanavilta ja uusin kanava Discord: https://discord.gg/fEUCem2 on otettu käyttöön pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Ilmajoki-opisto

Kansalaisopiston lähiopetus keskeytetty lukukauden loppuun saakka.     Pyrimme aloittamaan syksyn normaalisti.

Kirjasto

Varatun aineiston noutopalvelu toteutetaan Ilmajoen kirjastossa 11.5. – 29.5.2020 välisenä aikana.

Aineistoa voi varata verkkokirjastossa https://eepos.finna.fi/ sähköpostilla ilmajoen.kirjasto@ilmajoki.fi tai puhelimitse 044 4191360(klo 9-15).

Pakkaamme ainestokassin valmiiksi ja toimitamme sen kirjaston ulko-ovelle sovittuna ajankohtana ma-pe klo 9-15.
Varaa aikasi soittamalla tai sähköpostitse.

Ota mukaan kirjastokortti tai henkilöllisyystodistus.

Palautuluukku on avoinna.
Kirjasto avataan 1.6. alkaen.

Kirjaston palautusluukku on auennut

Aluehallintovirasto on päivittänyt ohjeistustaan palautuksia koskien. Kirjaston palautusluukku on auennut  4.5. Palautuksilla ei ole kuitenkaan kiire, sillä eräpäiviä on jatkettu automaattisesti sulkuajan ylitse. Kirjasto avataan 1.6.2020.

Voit tarkistaa lainasi Eepos-verkkokirjaston kautta, mutta palvelemme edelleen myös puhelimen, sähköpostin ja chattien päässä.
044 4191 360 / ilmajoen.kirjasto@ilmajoki.fi
https://eepos.finna.fi/
Olemme töissä kokoelmatyötä tehden, vaikka emme voi tarjota asiakaspalvelua.
Tiedotamme muutoksista täällä verkkosivuillamme, sekä muualla somessa.

Kunnanvirasto ja vesilaitos

Palvelee asiakkaita normaalisti, hygieniahuolellisuutta noudattaen. Etäpalavereita järjestetään tarpeen mukaan. Vesilaitoksen toimintaan kiinnitetään erityistä huolellisuutta.

Matkustaminen

Hallitus on 16.3.2020 tehnyt linjauksen, jonka nojalla ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.
Ilmajoen kunta suosittaa henkilökuntaa pidättäytymistä matkustamisesta vain välttämättömiin matkoihin.
Ulkomaanmatkalta palannut työntekijä neuvottelee aina esimiehen kanssa työhön paluun ajankohdasta. Karanteeni on lähtökohtaisesti 14 vuorokautta.

Vältä tarpeetonta matkustamista

Ulkoministeriön koko maailman kattava matkustussuositus on: ”vältä tarpeetonta matkustamista”. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan pandemiatilanteessa esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Ulkoministeriön maakohtaisissa matkustustiedotteissa matkustussuositukset voivat olla tätäkin voimakkaampia esimerkiksi sodan takia.

Suomen ulkomaanedustustot päivittävät verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista matkailuun.

Kaikkien ulkomailta palaavien pitää 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Noudata sitä koskevia THL:n ohjeita.

Miten suojautua koronavirustartunnalta?

Hyvä käsi- ja yskimishygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin hengitystieinfektioiden aiheuttajien leviämistä.
• Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Mikäli vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, voi käyttää alkoholipitoista käsihuuhdetta.
• Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
• Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi tai vapaasti päin muita ihmisiä.

Ohjeita päiväkoti- ja esikouluikäisten lapsien vanhemmille

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Terveysviranomaisten ohjeita erityisesti käsihygieniasta tulee noudattaa.
Jos lapsi sairastuu äkilliseen hengitystieinfektioon, ei lapsen tulisi mennä päiväkotiin tai kouluun. Äkillinen hengitystieinfektio tarkoittaa kuumetta, yskää, kurkkukipua ja nuhaa, joihin voi liittyä muita oireita kuten lihaskipua ja päänsärkyä. Tämä on yleinen ohje, joka on voimassa tavallisestikin, mutta koronaviruksen takia sen merkitys korostuu.
——

Aluehallintovirastot tekivät tartuntatautilain mukaiset jatkopäätökset yleisötilaisuuksien kieltämisestä

Aluehallintovirasto kieltää tartuntalain 58 §:n 1 momentin nojalla kaikissa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kunnissa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 500 henkeä. Valtioneuvosto on päättänyt rajoituksen jatkamisesta  31.7.2020 saakka.

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ovat edelleen kiellettyjä ja oppilaitokset pidetään suljettuina.  Tartuntatautilain mukaiset aluehallintovirastojen päätökset ovat nyt voimassa 31.5.2020 asti.   Valtioneuvosto on päättänyt, että  1.6.2020  alkaen 10 hengen ryhmä laajenee  käsittämään 50 hengen ryhmiä. VN suosittelee AVIa tekemään ao. päätöksen.

Edellä oleva kymmenen hengen rajoitus ei koske kunnan toimielimiä. On kuitenkin syytä miettiä, voisiko toimielinten kokouksia harventaa tai jättää kokonaan pitämättä. Puheenjohtajalla on oikeus perustellusta syystä siirtää tai peruuttaa kokous. (Kuntaliitto)

—————————————-

Muistutamme edelleen, että asetettuja rajoituksia ja ohjeita on ensiarvoisen tärkeää noudattaa. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata ihmisiä tartunnoilta.

Ilmajoen kunnan johtoryhmä ja koulujen rehtorit sekä JIK Ky:n edustajat jatkavat toimenpiteitä kunnassamme koronavirusepidemian vuoksi. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja reagoidaan tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen.
Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta sekä työterveyslaitoksen sivuilta.
• THL ajankohtaisethttps://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Työterveyslaitos
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
• Koronainfo english
Katso lisää:
THL ohje käsienpesusta ja yskimisestä
Lisätietoa:
Valtioneuvosto
Elinkeinojen Keskusliitto Varautumisen huoneentaulu

 

Koronainfoa