Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaVuoden nuori ja aikuinen 2021

Vuoden nuori ja aikuinen 2021

Kalajaisjärven leiri- ja kurssikeskuksessa pidettiin  julkistamistilaisuus, jossa vuoden nuoreksi palkittiin Venla Villman ja vuoden aikuiseksi  Ari Ketelä.

Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta valitsee perinteisesti vuoden nuoren perustein, joihin vaikuttaa muun muassa elämäntapojen merkitys, sopeutuminen toveripiiriin ja yhteiskuntaan. Valinnassa huomioidaan myös merkityksellinen ja kannustava vaikutus muihin nuoriin.

Tämän vuoden valinnan osalta lautakuntaan teki vahvan vaikutuksen Venla Villmanin avoimuus puhua vaikeistakin asioista ja kyky löytää vaikeina hetkinä uskoa parempaan huomiseen. Hän jaksaa tukea ja kannustaa muita ja olla aktiivisesti mukana seurakunnan nuorisotyössä.

Vuoden nuoren omia sanoja lainaten: ” Kun kirjoitan osan asioista julkisesti, voin kenties auttaa jotakuta muuta, vierasta tai tuttua ja tuoda jollekin tunteen – en ole yksin, tuo toinen kokee kuin minäkin.”

Nuorisovaltuusto valitsee vuosittain vuoden aikuisen, joka on omalla toiminnallaan tukenut tai työllistänyt nuoria. Valinnassa huomioidaan myös panostaminen nuorten elinoloihin tai vapaa-ajan toimintaan.

Palkittu vuoden aikuinen Ari Ketelä on kioskitoiminnallaan työllistänyt ilmajokisia nuoria sekä elävöittänyt Munakan kesää. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana muun muassa Munakan nuorisoseuran, kylätoimikunnan ja Munakan urheilijoiden toiminnassa.

Kuvassa vas. Lidia Garbali ja Eero-Pekka Hautamäki, nuorisovaltuuston edustajat
Vuoden aikuinen Ari Ketelä
Vuoden nuori Venla Villman
Juho Raumanni, nuoriso- ja vapaa-aikalautakunnan pj.