Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlomäen koulun väistöratkaisut selvityksen alle

Ilomäen koulun väistöratkaisut selvityksen alle

Ilomäen koulu Huissilla on huonossa kunnossa. Vuoden 2020 kuntotutkimuksessa todettiin rakennuksen olevan laajasti vaurioitunut. Useammassa näytekohdassa on löytynyt homeita ja bakteereissa on paljon sädesientä sekä seinissä että lattioissa.

Opetuksen järjestäjän ja työnantajan toimintaa valvova AVI on käynnistänyt keväällä 2020 tarkastuksen, joka on jatkunut kevääseen 2022 saakka. Valtuuston päätöksellä kunta on pyrkinyt luomaan toistaiseksi turvallisen ympäristön oppilaille ja työntekijöille tilapäisillä ratkaisuilla, kuten uudella ilmanvaihtojärjestelmällä.

Nyt tarkastus on saatu päätökseen, jonka lopputuloksena AVI on antanut kunnalle kehotuksen, että altistumisolosuhde ei voi enää jatkua tilapäisin järjestelyin 4.6.2023 eteenpäin. Tilanteesta on informoitu kunnanhallitusta.

Opetuksen järjestäjänä ja työnantajana meillä on huoli oppilaista ja työntekijöistä. Kunta on velvollinen toimimaan. Tästä syystä vaihtoehtoisia väistöön siirtymisen ratkaisuja selvitetään lähiviikkoina ja asia viedään kunnan toimielimille päätettäväksi.

Koulun mahdollisen peruskorjauksen kustannusarvio oli vuoden 2020 laskelman mukaan 2,3 miljoonaa euroa.

Toistaiseksi voimassa on valtuuston päätös, jonka mukaan koulua ei suljeta niin kauan kuin oppilaita on yli 23. Parhaillaan kunnassa on valmisteilla selvitys, joka tuo kunnanvaltuustolle lisää tietoa palveluverkkoratkaisujen tekemistä varten.