EtusivuAjankohtaistaElinvoimaa edistämässä

Elinvoimaa edistämässä

Ilmajoen kunnan elinvoimapalveluiden päätehtäviä ovat ainakin yritystontteihin ja toimitiloihin liittyvät asiat, yritysneuvonta, kuntamarkkinointi sekä monipuolinen yhteistyö laajassa yhteistyökumppanien verkostossa. Vuoden 2023 alusta elinvoimapalveluiden vastuualueelle siirtyvät myös työllisyyden kuntakokeiluun liittyvät tehtävät. Elinvoimapalveluiden puoleen voi kääntyä kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Tavoitteemme on vastata erityisesti yritystontteihin ja toimitiloihin liittyviin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Kunnalta ja kunnan tytäryhtiöiltä löytyy sekä pieniä että suuria toimitiloja. Huomioimme tontti- ja toimitilakysymyksiin liittyvissä asiakkaan tarpeissa myös yksityisen tarjonnan, joka on tietoomme saatettu. Pääasia on, että tarpeita vastaava ratkaisu löytyy. Vahva yhteistyöverkosto on erityisesti kaltaisellemme pienehkölle kunnalle erittäin tärkeä voimavara. Useat yrityspalveluverkostomme jäsenet ovat tavoitettavissa paikallisesti Yritysherralasta Könnintieltä. Yritysherralan monipuolisista yrityspalveluista kiinnostuneita suosittelen tutustumaan tarjontaan tarkemmin sen verkkosivujen kautta.

Olen työskennellyt yritysasiamiehen viransijaisena tämän vuoden maaliskuusta lukien. Minulla on aiempaa työkokemusta sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskentelystä. Myös kuntatyö on minulle entuudestaan tuttua. Ilmajoen elinvoiman edistämisessä on ollut ilo olla mukana. Monet haasteet ovat maakunnassa yhteisiä. Olen hyvin tyytyväinen siihen, että näitä haasteita on alettu enenevässä määrin ratkaisemaan yhdessä muiden kuntien kanssa.

Viimeaikaisista tapahtumista haluan erikseen mainita Ilmajoella 8.10.2022 pidetyt Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinat, joka on konseptina laajentunut valtakunnalliseksi. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Kurikan kaupungin, Alavuden kaupungin, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät Ry:n ja Ilmajoen Yrittäjät ry:n kanssa. Maakunnastamme löytyy erittäin potentiaalisia myytävänä olevia yrityksiä ja toisaalta myös osaavia ostajaehdokkaita. Yritysten jatkuvuus on asia, jota haluamme olla omalta osaltamme jatkuvasti edistämässä.

Ilmajoella on paljon mielenkiintoista meneillään. Uusia yrityksiä perustetaan mainiolla tahdilla, työllisyystilanne on sekä maakunnallisesti että erityisesti valtakunnallisesti tarkasteltuna hyvä, tonttitarjonta on monipuolista ja liikenneyhteydetkin ovat parantumassa. Ajat ovat haastavia, mutta Ilmajoki on pärjännyt hyvin ja pärjää tulevaisuudessakin.

 

Ilmajoella 30.11.2022
Simo Kankaanpää
yritysasiamies

 

Johtoryhmän kuukausiblogissa Ilmajoen kunnan johtoryhmän jäsenet kirjoittavat vuorollaan vapaamuotoisesti oman osastonsa ajankohtaisista asioista. Kirjoitukset julkaistaan myös Ilmajoki-lehdessä.

Johtoryhmän kuukausiblogi

johtoryhmän kuukausiblogi30.11.2022
Tällä kertaa johtoryhmän blogivuorossa yritysasiamies Simo Kankaanpää.
johtoryhmän kuukausiblogi24.8.2022
Johtoryhmän esittäytymisvuorossa kaavoitusjohtaja Kimmo Sulonen.
johtoryhmän kuukausiblogi24.8.2022
Johtoryhmän esittäytymisvuorossa henkilöstöjohtaja Sanna-Maija Kormano.
johtoryhmän kuukausiblogi11.5.2022
Johtoryhmän esittäytymisvuorossa sivistysjohtaja Janne Hakala.