Hyppää sisältöön

Ilmajoen kunta viestii muun muassa verkkosivuillaan, omissa sosiaalisen median kanavissa sekä median kautta.

Pääaviestintäkanavia ovat:

  • kunnan verkkosivut ilmajoki.fi
  • sosiaalisen median kanavat, tärkeimpänä Facebook. Muita kunnan virallisia somekanavia ovat Instagram ja Youtube.
  • Ilmari sisäisen viestinnän osalta
  • medioista merkittävin on paikallislehti Ilmajoki-lehti

Tapahtumailmoitukset

Olemme siirtyneet yksittäisissä tapahtumailmoituksissa käyttämään Etelä-Pohjanmaan liiton tapahtumakalenteria, jonne Ilmajoen tapahtumat listataan päivämäärän mukaan. Järjestöt ja muut toimijat saavat näkyvyyttä omalle Ilmajoen tapahtumalleen kunnan etusivulla ilmoittamalla siitä tapahtumakalenterissa.

Saavutettavuusseloste

Ilmajoen kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa mahdollisimman hyvän saavutettavuuden. Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.ilmajoki.fi-sivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Ilmajoen kunnan verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla on oltava tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Ilmajoen kunnan verkkosivusto on toteutettu ISO/IEC 40500:2012 standardin vaatimusten mukaisesti (WGAC 2.0, taso AA). Yleisen verkkopalvelun toimivuuden kannalta tilanne on siis hyvä. Alla on listaus erillisistä toteutuksista, joissa on kuitenkin parannettavaa:

  • Sivustolla on PDF- ja DOC-tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ei-saavutettavista liitetiedostoista osa on laadittu ennen 23.9.2018, joten ne eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta heleena.keihanen@ilmajoki.fi
  • Kaikki sivuston lomakkeet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ne eivät mm. ole täytettävissä ruudunlukijan avulla. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat lomakkeet pyritään uudistamaan saavutettavaksi vuoden 2021 aikana. Voit pyytää näitä tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta heleena.keihanen@ilmajoki.fi

Teemme parhaillaan kehitystyötä yllä mainittujen kohtien saavutettavuuden parantamiseksi.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Ilmajoen kunnan sivut on julkaistu 17.3.2020. Tämä seloste on laadittu 25.9.2020. Seloste perustuu julkaisujärjestelmän toimittajan selvitykseen sekä WAVE- ja Google Lighthouse -testausohjelmalla sisäisesti suoritettuun tarkastukseen.

Palaute ja yhteystiedot

Ilmajoen kunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen heleena.keihanen@ilmajoki.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Ilmajoen kunnalta tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

Viestintä

Ilkantie 18
60800 Ilmajoki

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

viestinta@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Laitalainen Ari-Pekka

kunnanjohtaja

Pitkäjärvi Sonja

markkinointiasiantuntija