Hyppää sisältöön

Saavutettavuus

Ilmajoen kunnantalon sisäänkäynti on esteetön. Inva -merkillä varustetut parkkiruudut on merkitty Ilkanpatsaan puoleisen pysäköintialueen ensimmäiseen pysäköintiriviin  Ilkantietä vasten. Erityisryhmien taksit voivat tuoda asiakkaat Ilkan patsaan puoleiselle parkkialueelle, josta on esteetön käytävä pääovelle. Ulko-ovi avautuu painikkeesta sähköisesti.

Esteetön WC löytyy talon ensimmäisestä kerroksesta.

Toiseen ja kolmanteen kerrokseen kuljetaan hissillä.

Ulko-oven läheisyydestä löytyy pyörätuoli, jota voi lainata.

Verkkosivujen saavutettavuusseloste

Ilmajoen kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa mahdollisimman hyvän saavutettavuuden. Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.ilmajoki.fi-sivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Ilmajoen kunnan verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla on oltava tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Ilmajoen kunnan verkkosivusto on toteutettu ISO/IEC 40500:2012 standardin vaatimusten mukaisesti (WGAC 2.0, taso AA). Yleisen verkkopalvelun toimivuuden kannalta tilanne on siis hyvä. Alla on listaus erillisistä toteutuksista, joissa on kuitenkin parannettavaa:

  • Sivustolla on PDF- ja DOC-tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ei-saavutettavista liitetiedostoista osa on laadittu ennen 23.9.2018, joten ne eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta sonja.pitkajarvi@ilmajoki.fi
  • Kaikki sivuston lomakkeet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ne eivät mm. ole täytettävissä ruudunlukijan avulla. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat lomakkeet pyritään uudistamaan saavutettavaksi vuoden 2021 aikana. Voit pyytää näitä tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta sonja.pitkajarvi@ilmajoki.fi

Teemme parhaillaan kehitystyötä yllä mainittujen kohtien saavutettavuuden parantamiseksi.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Ilmajoen kunnan sivut on julkaistu 17.3.2020. Tämä seloste on laadittu 25.9.2020. Seloste perustuu julkaisujärjestelmän toimittajan selvitykseen sekä WAVE- ja Google Lighthouse -testausohjelmalla sisäisesti suoritettuun tarkastukseen.

Palaute ja yhteystiedot

Ilmajoen kunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen sonja.pitkajarvi@ilmajoki.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Ilmajoen kunnalta tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

 

Kunnantalo

Ilkantie 18
60800 Ilmajoki

ma–to 8–15.45
pe 8–15

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Sähköinen asiointi

Esityslistat ja pöytäkirjat


Yhteystiedot

Puhelinvaihde

Puhelinvaihde on avoinna ma-pe klo 9–11 ja 12–15.