Munakan päiväkoti

Munakan uusi 45-paikkainen päiväkoti valmistui muuttovalmiiksi maaliskuussa 2022. Päiväkoti sijaitsee Munakan alakoulun läheisyydessä.

Päiväkotimme piha-aluetta reunustavat pellot ja metsät antavat mahdollisuuden kokea luontoelämyksiä ja vuodenaikojen muutosten seuraamista.

Päiväkodissamme työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja kolme päivähoitajaa. Päiväkodissamme järjestetään myös esiopetusta. Kuudentena aikuisena talossamme työskentelee päiväkotityöntekijä, joka loihtii meille aamuisin maailman parhaan puuron ja iltapäivisin kodinomaisia välipaloja. Hän pitää huolen myös siitä, että päiväkotimme pysyy puhtaana. Ruoka meille valmistetaan lähellä olevassa pienessä Munakan koulussa.

Päiväkodissamme toimii kolme pienryhmää; esikoululaiset ja kaksi 1-5-vuotiaiden ryhmää. Arkemme rakentuu päivärutiineista, joiden väliin mahtuu erilaisia toimintatuokioita. Viikkorytmimme mukailee seuraavaa kiertoa: maanantaisin meillä on lelupäivä, tiistaisin ja keskiviikkoisin harjoitamme erilaisia kädentaitoja, torstaisin on muskari ja perjantaisin teemme metsäretkiä lähialueen metsiin. Lapsilähtöinen työote, syli ja leikki ovat asioita, mitkä ohjaavat työtämme Munakan päiväkodissa. Esiopetuksessa keskitymme harjoittelemaan lisäksi kouluvalmiustaitoja.

Munakan kyläläisten kesken vallitseva hyvä henki näkyy päiväkodin arjessa. Päiväkotimme on lasten hoitopaikkojen lisäksi yksi vanhempien kohtaamispaikka. Välitön tunnelma välittyy äkkiä myös työntekijöille, jolloin vanhempien ja hoitajien välille muodostuu nopeasti hyvä kasvatuskumppanuus.

Munakan päiväkoti

Halkonevantie 14
60450 Ilmajoki

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Munakan päiväkoti Ketut, Tiikerit ja esiopetusryhmä

Peräsaari Elina

vastaava varhaiskasvatuksen opettaja